Sprätthönornas sydag den 8:e april klockan 10.

Den 8:e april klockan tio träffas vi i Agnetas källarlokal för en riktigt sydag.
Adressen är Hövdingagatan 21 och ingången är på gaveln. Lokalen ligger en halv trappa ned och Agneta öppnar.

Enklast sättet att ta sig dit är att åka tunnelbana, linje 13 mot Norsborg, till ASPUDDEN. Det finns bara en utgång. Från spåren finns en liten hiss långt fram annars finns det en utgång med rulltrappa ungefär i mitten. Det är trappor mellan spärrarna och gatuplanet men det finns en stor hiss om du går förbi trapporna. När du kommit upp går du rakt fram på Schlytersvägen. Schlytersvägen byter namn till Olof Skötkonungs väg i ett kvarter sen byter den tillbaka till Hövdingagatan igen. Gå bara rakt fram i ett par kvarter så ordnar det sig nog och ni kommer fram till nr 21.

I lokalen finns diskbänk med plattor och mikrougn. Mat kan vi också beställas från någon närliggande restaurang, det finns 2 thai-restauranger, en asiatisk restaurang, en grekisk restaurang och flera pizzerior.

Detalj av trappstegsteknik.
Detalj av trappstegsteknik.

Under dagen får man givetvis sy på vad man vill. Ann kommer dock att visa hur man syr i och använder dragkedjor på lösmeter, så ta gärna med dragkedja och kläppar om du har. Elisabet visar trappstegstekniken hon använde i senaste lapptäcket. Om någon annan Sprätthöna vill visa någonting så är det varm välkommet!